miercuri, 10 august 2011

Despre prietenie

Ii vezi ca sunt lasi, misei, cercei, atarna, vegeteaza, arata, zambesc, prezinta, stau, clipesc. Judeca, eticheteaza, printeaza, expediaza. Primesc, citesc, nu vorbesc, dar indica, ridica, zambesc si merg mai departe. Arata un dinte, musca, inghit, digera, zambesc si merg mai departe. Nu ajung niciodata acolo. Se opresc din drum, la jumatate, la sfert, la capat, pe margine, pe iarba, pe banca, sub banca, langa banca, pe jos, pe pamant, in balta. Nu aduna dupa ei, lasa urme - urma devine groapa - groapa devine balta - balta devine tau, in tau cresc broaste, sar, populeaza, invadeaza, procreeaza.

Noi dormim, visam, mancam, digeram si mergem mai departe. Nu zambim, mintim, taiem, adunam, judecam si spanzuram. Etichetam, editam, printam si expediem. Nu primim, dar citim si indicam. Nu zambim, dar mergem intotdeauna mai departe. Ajungem acolo. Nu ne oprim din drum, mergem mereu mai departe, trecem de iarba, de banca, de pamant, de balta. Nu adunam dupa noi ca nu avem ce. Nu mancam broaste, dar populam, invadam, procreem. Ne vad ca suntem lasi, dar atarna de noi. Nu vegetam, dar aratam, prezentam, clipim si din nou visam, mancam, digeram si mergem mai departe.

Suntem stapanii drumului, al nostru mereu, incontestabil in linie dreapta inspre inainte. Printre scaieti, boscheti, crengi, fara lanterna, in intuneric, cu luna-n ceafa, cu ochii larg deschisi, vedem, clipim, adunam, intelegem, prelucram, editam, stocam, ajungem la banca, langa banca, ii gasim sub banca. Expediem, primesc, privesc si zambesc. Ii ajutam sa adune dupa ei, acoperim urma, urma nu mai devine balta, balta nu mai devine tau, taul nu mai are broaste, nu sar, nu populeaza, nu invadeaza, nu procreeaza.

Mergem mai departe...acum suntem mai multi...

Un comentariu: