joi, 29 decembrie 2011

Scrisoare catre 2012

Draga 2012,

Pe fratii tai nu i-am rugat nimic, pe niciunul dintre ei. Eu nu cer. Dar privesc. Analizez. Incerc sa nu judec. Asa ca imi incalc aici principiile si te rog...nu pentru mine, ci pentru ceilalti.
Fii bun, 2012 si ocroteste femeile cu tocuri inalte si fetele zugravite, cu parul oxigenat si cu fusta pana-n buci. Nu, nu sunt clovni, sunt doar ELE.
Protejeaza, 2012, babatii ce urasc sentimentalismul feminin, ce denigreaza miscarea feminista, ce sustin ca femeia le e egala, dar in filmul lor EA se afla la cratita cu un plasture peste gura. Pe EI, cei ce isi sculpteaza muschiuletii si se pozeaza unsi cu ulei si cu ochelarii de soare pe nas.
Lasa-i sa judece comportamentul LOR, sa le puna nume de organe genitale, sa le scrie critici, sa fie mandri ca le-au scris critici. Apara-i pe EI ce le badjocoresc pe ELE, cele ce s-au iubit cu mai multi dintre EI. Da-le putere sa urasca, sa denigreze, sa batjocoreasca.
Ai grija de ELE, cele ce intorc capul si jumatate din fizic dupa masinile tunate, ce merg la bratul purtatorului de Rolex si D&G cu ochii atintiti la portofel, care mananca salata si beau apa plata cu sau fara lamaie, care accepta doar cadouri scumpe. Lasa-le sa intoarca capul, sa se imbrace, sa se plimbe. Sa se pozeze in chiloti si sa impartaseasca cu tot globul. Nu-i schimba nici pe EI nici pe ELE, pentru ca unul fara altul NU AR FI.
Nu-ti cer imposibilul, 2012, te rog doar sa le dai LOR ceea ce-i definesc, ceea ce le place, ceea ce sunt. Nu-i schimba cu nimc - schimbarea poate duce la normalitate. Si normalitatea ne sperie, 2012.
Cu drag,
C.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu